Volg ons via RSS

Quote's Man & Merk: Mike Hendriks


Mike Hendriks

Hendriks (23) is mede-eigenaar van maatpakkenwinkel Vanità - modern tailors in Den Haag.

Badkamer 'Mijn haren was ik met shampoo van het Etos-huismerk. Daarna smeer ik er Brylcreem in, omdat ik het wat laat groeien. Scheren de ik ouderwets, met zo'n blok schuim van Proraso. Ik heb ook een vintage scheermesjeshouder. Mijn eau de toilette is Ambré van Baldessarini. In de winkel verkopen we Colonia Assoluta van Acqua de Parma; dat spuit ik ook af en toe op.'

Stijl 'Ik heb een hekel aan tweedelige pakken, vooral blauwe, die vind ik zó Amsterdam-Zuid. Ik ben meer van de combinaties. Je kunt mij uittekenen in een lichte moleskin broek en een jasje, bijvoorbeeld in tweed. Het hemd is meestal wit met een streepje of ruitje. Ik draag dit soort kleding ook in mijn vrije tijd, ik heb niet eens een jeans.'

Verder in de kast 'Toen we de winkel begonnen, heb ik de helft van mijn kleren weggegooid. Ik kan nu echt niet meer in hemden van andere winkels verschijnen. Mijn jas is een overcoat, op maat gemaakt, maar ik heb ook nog een simpele trenchcoat van H&M in de kast hangen. Sinds kort winkel ik wel eens bij Ralph Lauren, en ook Hackett vind ik een mooi merk. Ik draag alleen nog schoenen van Crockett & Jones, ook de gympen heb ik definitief gedag gezegd. In de zomer draaf ik nog wel mocassins met kwastjes eraan.'

Horloges 'Ik heb alleen een strakke manchet om de pols. Veel klassieke horloges vind ik te oubollig. En als je zo jong bent als ik, hoef je je ook niet druk te maken om de tijd.'

Accessoires 'Een pochet en een bloemetje in het revers. Mijn pochets naai ik meestal zelf; ik ga speciaal naar de markt om lapjes stof te kopen. verder heb ik altijd een grote suède tas bij me.'

Gadgets 'Natuurlijk heb ik een iPhone. Die moet ik drie keer per dag opladen, omdat ik hem zo veel gebruik.'

Wielen 'Ik heb nog geen auto, maar mijn droom is een Maserati. Ik zou dan voor de Quattroporte gaan, want ik blijf toch wel een zakenman.'

Grootste stijlmisser 'De magie van het dragen van een pak is verloren gegaan, dat is jammer. De sprezzatura is een beetje weg. We verkopen liever een pak aan iemand die het wíl dragen, dan aan iemand die het móet.'

Wilt u het artikel als pdf lezen? Klik!

0 reacties:

Een reactie posten