Volg ons via RSS

Giancarlo Bonfanti and his fabric galoreVandaag werden wij in alle vroegte vereerd met een bezoek van Giancarlo Bonfanti, van de gelijknamige wever. Uiteraard kwam hij niet alleen, want z'n aktetas zat vol met samples. De stock collectie en de nieuwste stoffen voor aankomende seizoenen zijn een lust voor het oog, maar de feel van de stoffen is onbeschrijfelijk.

De stoffen worden geweven in de oudste zijdeweverij van Italie, Fermo Fossati in Como. U weet wel, daar waar Carlo Riva zijn stoffen laat weven maar bijvoorbeeld ook Sam Hober het zijde voor zijn dassen haalt.

Giancarlo weeft enkel two-ply stoffen, doppio ritorto. De weefgetouwen waren oorspronkelijk bedoeld voor het weven van zijde maar zijn inmiddels aangepast om ook katoen en linnen te kunnen weven. De feel van de stof is hierdoor heel anders dan "gewone" stoffen. Mocht u een vermoeden hebben hoe dit aanvoelt, dan vergist u zich. De 120/2 is namelijk zo veel zachter en fijner dan elke 200/2 die wij tot nu toe tegen zijn gekomen, terwijl het gewicht zeer draagbaar blijft.Een voorbeeld is de Super Twill, met een combinatie van drie draden in tegengestelde richting van een enkele draad geweven, waardoor de stof toch de gewenste stevigheid blijft behouden. Ook de chambray stoffen voor aankomend seizoen zijn werkelijk fantastisch, met een echte vintage look and feel.

De rijkheid aan kleur van elke stof wordt slechts duidelijk overgebracht door de stof zelf te zien en vast te houden. Daarom ontvangen wij zeer binnenkort de boeken van Bonfanti, om aan ons aanbod toe te voegen. Uiteraard zullen wij u melden wanneer deze binnen zijn.Voor nu, een heel fijn weekend!

3 reacties:

Ik ben héél erg benieuwd gents!

Is er al iets bekend over prijzen van shirts met deze stoffen?

Nog niet, wij wachten even de bunch af en kunnen dan aan het rekenen gaan!

Een reactie posten