Volg ons via RSS

Denim; bleken, wassen, strijken, dragen.

We hebben de afgelopen tijd al regelmatig geschreven over onze denimhemden, en ook deze week hebben we weer een aantal nieuwe creaties binnen gekregen. Zoals de meeste van jullie ook al weten is de stof raw, dus ongewassen. De eerste twee keer in de wasmachine moet het hemd dan ook alle ruimte krijgen; doet u er toch andere was bij zal dit ongetwijfeld blauw kleuren.


Met een normale wasbeurt komt er al redelijk wat kleurstof van het hemd af. En wanneer u de cyclus van dragen, wassen, en strijken blijft herhalen, zal het hemd uiteindelijk redelijk specifiek faden.

Hoe komt dit er uiteindelijk uit te zien? De stof verliest de diepdonkerblauwe kleur en maakt plaats voor een wat meer vale tint, op alle naden en omslagen zelfs nog meer. Dit is goed te zien op de onderstaande foto;


Dit proces gaat door zolang u het hemd blijft dragen en wassen, en zelfs strijken heeft er invloed op. Maar voor sommige die hards is dit zelfs nog niet genoeg. Dan is er nog altijd het bleken; gewoon in de wasmachine met een specifieke hoeveelheid bleek. Het is de kunst om dit enige malen te herhalen om zo de gewenste fading te realiseren.

Bij de volgende polo-camicia hebben we dit alvast gedaan voor de klant. Drie bleekbeurten later is de gewenste kleur bereikt, en dit is pas echt goed te zien wanneer we het bij een nog ongewassen. en een reeds normaal gefade hemd leggen;

De middelste is de polo-camicia die door de bleekwas reeds verkleurd is.

Op de foto hierboven is het verschil tussen een ongewassen hemd en het gebleekte hemd zeer duidelijk te zien.

En hier het kleurverschil tussen de gebleekte polo en het reeds normaal gewassen en gedragen hemd.

Uiteraard hebben we ook nog wat detailfoto's voor u geschoten, om nog maar eens te laten zien wat er bereikt kan worden met een aantal wasbeurten in de bleek. Geniet, and choose your flavour!

Als u wil kunnen we het bleek-proces naar uw wens uitvoeren, hoeft u thuis niet aan de slag.

0 reacties:

Een reactie posten