Volg ons via RSS

Leestafel: Take Ivy, de Nederlandse editie


We hebben er lang op moeten wachten; net als maatwerk heeft het uitgeven van een boek tijd en aandacht nodig. Maar het was het wachten waard; dé Nederlandstalige editie van Take Ivy is inmiddels op veel plekken te koop. Wat begon als een wild idee pakte als snel serieus uit, en de ontmoeting met uitgever Parvenu zette dit alleen maar kracht bij.


Nachtenlang vloeide inkt op papier en iets meer dan één schrijfblok was er nodig om de eerste teksten te vormen. Vele kopjes espresso, pakjes sigaretten en glazen Cointreau verder waren uitgever en vertaler het eens. De teksten werden bij de foto's gevoegd en wat restte was de opmaak.

Daarna waren er slechts wat middagen nodig om de laatste puntjes op elke 'i' en achter elke zin te plaatsen. Tijd om de drukker lastig te vallen. Of deze even 1.750 exemplaren wilde drukken, netjes met hardcover en omslag. Twee maanden later stond de uitgever met twee pallets vol boeken in zijn werkkamer.


Voor degene die in de jaren zestig niet aan het studeren was, of voor de persoon die de afgelopen jaren onder een steen heeft doorgebracht; Take Ivy is de kakkineuze stijlbijbel waar zeker de afgelopen jaren veel inspiratie uit gehaald is voor de mode van vandaag en morgen. Preppy is weer helemaal in!


Maar de Nederlandstalige editie heeft nog een extra. Naast het feit dat het geen droge vertaling is van de Engelse editie, is het nawoord namelijk geschreven door niemand minder dan Yvo van Regteren Altena, dé lifestyle- en fashionjournalist van Nederland.Quotenet heeft dit weekend de primeur gehad om het boek online te lanceren, lees daar alvast een voorproefje van het nawoord. En verder kunnen wij u natuurlijk de website aanraden, om uw exemplaar te bestellen; www.takeivy.nl En blijf vooral de Take Ivy Tumblr volgen, voor sfeerplaten, nieuwsfeiten en meer!

0 reacties:

Een reactie posten