Volg ons via RSS

Varsity jacket; de laatste hand

Zoals u weet zijn de varsity jacket volledig gemaakt en in het land. Maar er moe(s)ten nog letters en cijfers op. Maar wat doe je als je stad en land afgebeld hebt voor een adres om dit te doen, en toch elke keer nul op het rekest krijgt? Juist ja, je pakt een potlood, liniaal en schaar, je gaat op zoek naar de gewenste stof en het juiste lettertype.


Aangezien het voor de industrie een klein aantal jassen betreft, zijn er maar weinig bedrijven die voor elke jas de letters kunnen uitsnijden en borduren, zeker omdat iedere jas een andere maat cijfers en letters vraagt. Of zijn wij opeens te kieskeurig?

Hoe dan ook, aan de slag!


Het lettertype moest natuurlijk aansluiten op het thema; varsity jacket, universiteiten, Take Ivy. Al snel kwam het Princeton-font voorbij, dat is één. Inspiratie voor de te gebruiken stof kwam vanuit de States, via Brooklyn Circus om precies te zijn. Deze lijn schitterde al in de video van Black Ivy en gaf de jackets een rijke uitstraling. Dat is twee.

Dan heel ouderwets, onvermoeid handenarbeid verrichten; de letters en cijfers uitprinten en uitknippen, overtrekken op plakvlieseline, wederom uitknippen en op de stof strijken. Voor de derde maal uitknippen en dan eindelijk de letters en cijfers op iedere jacket, klaar om te borduren...0 reacties:

Een reactie posten