Volg ons via RSS

Bretelbroek

De meeste mannen dragen tegenwoordig een riem om hun broeken. Zeker als het gaat om spijkerbroeken of andere casual broeken. Ook bij pakken blijft de riem een veel gezien accessoire. Echter, steeds meer mannen laten de riem voor wat hij is en stappen over op bretels.

Bretels worden aan de binnenzijde van de broeksband bevestigd door middel van knopen. Op deze manier hangt de broek aan de schouders en steunt hij niet op de heupen. Hierdoor draagt de broek veel prettiger en knelt hij minder rond de taille. De riemlussen op de band worden achterwege gelaten en vaak vervangen door zgn. zijtrekkers. Met deze riempjes kunt u de band iets losser of juist wat strakker stellen.


Vroeger werden vrijwel alle broeken met bretels gedragen, daar was zelfs een apart model voor; de bretelbroek. Daar wilde ik u vandaag graag kennis mee laten maken. Deze broek wordt namelijk gekenmerkt door het ontbreken van een band aan de achterzijde en het oplopende achterpand, de fishtail-back. Op deze manier zit de broek veel comfortabeler dan met een knellende band.

0 reacties:

Een reactie posten