Volg ons via RSS

Simonnot Godard; Madras

Verreweg de meest populaire pochetten uit de collectie van Simonnot Godard zijn die met Madras-ruit. Uitgeverij Parvenu, u weet wel die van onze Take Ivy, schreef daar laatst al een prachtig stukje over op hun tumblr. Hieronder een korte quote:

De Madras is een geruite, lichtgewicht katoenen stof en heeft zijn naam te danken aan de zwartrode ruit die voorheen uit Madras (India) werd geëxporteerd. De ruiten komen tegenwoordig in verschillende kleuren en worden geweven van draden van verschillende diktes, waardoor de stof volkomen onhandelbaar is als het op wassen aankomt. Dit is tevens de charme en de luxe van deze zomerstof: shirts en korte broeken krijgen hierdoor een eigen leven – ze worden snel vaal, krimpen en kreuken een beetje, zijn licht doorschijnend – maar in de zomer is iets meer geoorloofd qua garderobe. En onthoud: vaalheid betekent eerder chic dan smoezelig. 
Wel moet er altijd maat gehouden worden met de Madras, dus gekker dan een shirt of short moet het niet worden. Een Madras-jasje is lachwekkend, en een patchwork Madras is het toppunt van aanstellerij. Maar een pochet in een spannende Madras-ruit is zeker het proberen waard. Het combineren gaat verrassend gemakkelijk.

Ook deze keer hebben we weer verschillende madras pochetten in de collectie opgenomen. En mocht u niet geloven dat Simonnot Godard in staat is al haar pochetten zo dun en luchtig te weven als bewezen, wat dacht u hier van?


De keuze is natuurlijk weer reuze, flaneert u deze zomer met Madras?

0 reacties:

Een reactie posten