Volg ons via RSS

Business basics, Return of the Mack


Klanten van het eerste uur zullen het direct herkennen, onze Business Basics-pakken. Direct vanaf het begin hebben we deze lijn aangeboden maar helaas struikelde we over inkoopkosten en technische details. Daardoor waren we niet langer in staat dit populaire pak aan te bieden. Maar, zoals met alle goede dingen, ze komen vanzelf wel weer op hun pootjes terecht!

Ons uitgangspunt is het maken van goede pakken, voor iedereen. Een goed pak blinkt wat ons betreft uit in pasvorm, stofkwaliteit en maakwijze. Bij voorkeur ook in deze volgorde. Een dure stof met een slechte pasvorm is nog steeds een lelijk pak, het staat of valt met de juiste pasvorm.

Sinds ons begin, nu ruim twee jaar geleden, maken we onze pakken én patronen in Engeland. Daar maken we een pak met een volledig los binnenwerk, zoals het al decennia door traditionele kleermakers wordt gedaan. Middels allerlei moderne technieken en automatisering zijn we in staat vanaf 999 euro een pak te maken dat zeker qua draagcomfort weinig concurrentie heeft. Nog regelmatig voeren we kleine verbeteringen door, we blijven het product mooier en mooier maken. Wij de kennis, u het draagcomfort.

Om de juiste pasvorm te garanderen maken we voor iedere klant een nieuw patroon, met een speciaal CAD systeem. In een eerdere blogpost gaven we al eens nadere uitleg over ons patroonsysteem. Net zoals de pakken maken we dit patroon in Engeland, samen met een gespecialiseerd bureau. Zij beheren bijvoorbeeld ook de patronen voor de uniformen van de Engelse Royal Navy!

Echter, de vraag naar een wat meer budgetvriendelijk pak bleef nadat we de Business Basics-lijn hadden teruggetrokken. De huidige crisis in Europa en speciaal in Zuid-Europa bracht de oplossing. In samenwerking met ons Engelse atelier én patroonbureau hebben we een half-canvas pak ontwikkeld, dus met een semi-traditioneel binnenwerk, dat we in Portugal gaan maken. Dit pak bieden we aan vanaf  599 euro! De pakken vanaf 999 euro blijven ongewijzigd, dus gemaakt in Engeland en met een volledig los binnenwerk. Het Business Basics-pak wordt toegevoegd aan het assortiment.

Om deze toch al vrij lange blogpost niet nog langer te maken, morgen meer details over het nieuwe pak! Mocht u voor deze tijd al vragen hebben of een afspraak willen maken, info@vanita.nl is waar u ons kunt bereiken. Tot morgen!

0 reacties:

Een reactie posten