Volg ons via RSS

Maakwijzer: Business Basics


Zoals afgesproken, vandaag meer details over het Business Basic-pak.

We maken dit pak half canvas (ook wel semi-traditioneel genoemd), in Portugal. Tijdens de ontwikkeling van dit pak kwamen we in contact met een Portugees naaiatelier. Met de eigenaar van dit bedrijf hebben we een overeenkomst kunnen sluiten. We zijn blij van zijn kennis en kunde gebruik te mogen maken op het gebied van half canvas. Gecombineerd met onze kennis over patronen en maakwijze zijn we tot een prachtig pak gekomen. Hieronder een korte uitleg over de verschillende mogelijkheden van het pak.

Het betreft in basis een single-breasted 2-knoops pak met klepzakken en zijsplitten, flat-front broek met steekzakken en twee achterzakken. Op dit moment het meest verkochte pak. Om de prijs scherp te houden, hebben we ervoor gekozen het aantal opties beperkt te houden. Dit maakt de kans op fouten tijdens het maken van 't pak kleiner en zorgt voor een betere doorstroming. Uiteraard zijn subtiele opties zoals opgezette zakken, half gevoerd en zelfs Napolitaanse schouder mogelijk. De broek kan eventueel worden voorzien van 'n knopensluiting en zijtrekkers in plaats van riemlussen. Deze opties zijn tegen een kleine meerprijs mogelijk. Hoornen knopen zijn daarentegen standaard, aan ons pak geen plastic!

Wat dit pak echt uniek maakt, is dat we gebruik maken van exact hetzelfde patroonsysteem als voor de full canvas pakken die we in Engeland maken. Dat betekent dat we wederom volledige vrijheid hebben in verhoudingen, knoophoogte en andere belangrijke zaken. Na het nemen van een heel aantal lichaamsmaten berekenen we in het patroonsysteem voor iedere klant een volledig nieuw patroon. Geen bespoke maar ook zeker geen made-to-measure, wat ons betreft modern tailoring. Om een beetje een idee te krijgen van onze manier van werken, hieronder een screenshot uit ons patroonsysteem. Afgebeeld is het voorpand van 'n jasje. Indien gewenst kunt u op termijn doorgroeien naar onze full canvas pakken met behoud van pasvorm, het patroon is immers hetzelfde!


Ook qua stoffen doen we iets anders dan gebruikelijk. In plaats van zgn. cut-length stoffen te bestellen, kopen we bij wevers kleine metrages van grote confectieseries. Op deze manier kunnen we de prijs scherp houden, goede stoffen leveren en regelmatig de collectie verversen. Van alle stoffen zijn beperkte metrages beschikbaar, daarom vullen we het aanbod regelmatig aan met nieuwe stoffen. Vaak iets nieuws onder de zon dus. Op dit moment hebben we behoorlijk wat keuze liggen in effen blauw en grijs, maar natuurlijk ook streepjes en ruiten. Komt dat zien!

4 reacties:

Ziet er uit als een mooi systeem!

Is driedelig ook mogelijk?

Dank je wel, Bob. Driedelig is ook zeker mogelijk, geen probleem.

Zijn er ook meer winterse stoffen beschikbaar? Tweed zelfs?

Die zijn zeker beschikbaar, die daarvoor de volgende post: http://blog.vanita.nl/2012/09/cashic-tweedjasjes.html

Een reactie posten