Volg ons via RSS

Wanneer de warmte naar het hoofd stijgt; hemden

Er is de laatste jaren een steeds duidelijkere trend zichtbaar; mannen besteden meer aandacht aan hun garderobe. Wat voor vrouwen al jaren gemeengoed is, maakt ook bij mannen zijn intrede; de zomergarderobe. Pakken met zijde of juist mohair om tijdens de warme dagen toch netjes voor de dag te komen zonder daarbij te smelten. Daarover binnenkort in een andere blogpost meer, maar nu aandacht voor het hemd onder het pak.

Normaliter dragen we hemden van katoen, soms wat dikker voor de winter maar eigenlijk altijd katoen. Deze stof kent veel voordelen; het kreukt relatief weinig, absorbeert gemakkelijk vocht en blijft lang mooi. Nadeel is echter dat het redelijk "warm" draagt wanneer de buitentemperatuur stijgt. Als alternatief kennen we natuurlijk al jaren linnen. Door de meer open weving en de droge feel van linnen draagt het veel koeler dan katoen, maar het kreukt al terwijl je er naar kijkt. An sich geen probleem, dat is juist de charme van linnen, maar soms zijn er dagen dat je toch iets netters wil.

Als oplossing voor dit probleem hebben we een breed aanbod katoen/linnen blends. Deze stoffen bestaan voor 60% uit katoen en 40% uit linnen, op deze manier combineren ze het beste van beide werelden. Het draagt bijna net zo koel als puur linnen, maar kreukt vanwege het hoge percentage katoen veel minder. Dé perfecte oplossing voor mannen die linnen toch net wat te veel vonden kreuken. Uiteraard ook gewoon beschikbaar voor €169,-.

0 reacties:

Een reactie posten