Volg ons via RSS

Onderhoud: Herstellen, vermaken en reinigen

Mooie kleding vraagt om goed onderhoud. Dat kan het reinigen en met de hand persen van uw pakken, jasjes en broeken zijn, maar ook het nodige vermaakwerk als gevolg van alle inspanningen in de sportschool of keuken. Uiteraard staan we voor u klaar om deze zaken voor u te regelen, ook als u nog geen klant bent of de kleding niet bij ons is gekocht. We bieden drie diensten aan op dit gebied, die hieronder kort staan toegelicht.

Stomen en persen
Pakken en jasjes kunt u natuurlijk niet gewoon in de wasmachine gooien. De wolvezel heeft van nature een dun beschermd laagje dat er voor zorgt dat de stof soepel blijft en vuil niet makkelijk in de vezels kan trekken. Reguliere stomerijen gebruiken perchloorethyleen, een agressieve en chemische stof welke het natuurlijke beschermlaagje van de wolvezel oplost. Deze stof wordt al jaren in de branche gebruikt vanwege de goede reinigende capaciteiten, echter maakt het de wolvezel kwetsbaarder voor vuil en laat het een onaangenaam chemisch geurtje achter. Om deze reden werd in het verleden altijd aangeraden uw kleding niet te vaak te laten stomen. Tegenwoordig zijn er nieuwe en veel schonere technieken beschikbaar die geen onaangename geur achterlaten en de vezels beter beschermen. Onze stomerij maakt gebruik van deze nieuwste technieken. Door uw kleding tijdig te reinigen voorkomt u glimmende plekken en gaat uw kleding langer mee.

U kunt bij ons terecht voor het stomen en persen van pakken, vesten, jasjes, broeken en overjassen maar ook een stropdas met 'n vlek is geen probleem. We hebben een speciale service voor het reinigen van toga's. Alle kleding wordt met de hand geperst, ook de revers krijgt u natuurlijk netjes rollend terug.

Vermaakwerk
Wij kunnen u van dienst zijn met allerlei soorten vermaakwerk. Van het korter maken van broeken tot kleine verbouwingen aan jasjes. Uiteraard krijgt u van ons deskundig advies over pasvorm en of een ingreep echt noodzakelijk is. Innemen is niet zo moeilijk, met beleid blijkt vaak een stuk lastiger.

Stoppage
Heeft u weleens 'n winkelhaak, scheurtje of gaatje in een jasje of broek gehad? Heeft u daardoor het kledingstuk tijden in de kast laten hangen en uiteindelijk maar weggegooid omdat het niet langer draagbaar is? Wij bieden als een van de weinigen in Nederland een zgn. stoppage-service aan. Dat wil zeggen dat we de beschadiging aan uw kledingstuk zullen herstellen door met de hand nieuwe draden door de stof te weven en daarmee het gaatje of de scheur te dichten.

Mocht u vragen hebben over een van deze diensten of een stuk willen aanbieden, u weet ons te vinden!

0 reacties:

Een reactie posten