Volg ons via RSS

Denneweg 75: Tradities


Zoals u wel bekend zijn wij gevestigd aan de Denneweg, nummer 75. Één van de jongste panden uit de straat, nieuwbouw dus. In 1910 betrokken door en gebouwd in opdracht van de heer H.W. Blomjous, militair kleermaker. Zijn winkel en atelier bevonden zich op de begane grond en de verdiepingen boven de winkel werden bewoond door de familie. De toenmalige indeling van het pand was anders dan nu het geval is, in de loop der jaren is het aan de moderne tijd aangepast en verbouwd.

Over de heer Blomjous zijn vele verhalen bekend, waaronder in het bijzonder de opdracht die hem werd verleend door hare majesteit Koningin Wilhelmina in 1939. Het betrof het vervaardigen van een speciaal binnenwerk voor de stalen helm van hare majesteit zodat deze over het kapsel kon worden gedragen. Het toenmalige binnenwerk leende zich hier slecht voor. Uiteraard vervulde hij de opdracht naar volle tevredenheid van hare majesteit. De helm maakt inmiddels onderdeel uit van het Koninklijk Huisarchief te Den Haag.


Wij zijn blij en trots dat we deel mogen uitmaken van deze mooie traditie en geschiedenis. Misschien dat we als moderne kleermakers iets van de glans van reeds lang vervlogen tijden kunnen terugbrengen. Voorwaarts!

1 reacties:

leuk bericht.
Meteen volgende Prinsjesdag zou u het galauniform van de opperstalmeester baron Bentinck op uw site kunnen zetten.Gemaakt door Blomjous.

Een reactie posten