Volg ons via RSS

De overjas van Casentino wol

Wellicht heeft u het al eens voorbij zien komen op bijvoorbeeld Tumblr of de modeblogs; Casentino wol. Deze stof is vernoemd naar de Casentino vallei in Toscane, Italië. Een relatief goedkope en enigszins grove wollen stof met een bijzondere 'gepilde' structuur. Oorspronkelijk gemaakt als ruige stof voor stevige jassen, maar de laatste paar jaar ook steeds vaker gezien in modecollecties.

De heren van het Engelse Drake's of London, u kent ze vast wel, maakten vroeger enkel dassen en sjaals. Tegenwoordig, mede onder leiding van de gevierde heren van The Armoury uit Hong Kong, maken ze ook een bescheiden ready-to-wear collectie. Daarin zagen we dit prachtige voorbeeld van een overjas, gemaakt van Casentino wol.Ook wij hebben deze stof opgenomen in onze collectie. We hebben een ruime selectie van deze stoffen beschikbaar voor het maken van jasjes en overjassen. U kunt 'm laten maken als single breasted overjas met klepzakken, zoals het voorbeeld van Drake's, of juist double breasted met patch pockets en brede piek revers. Heeft u al overwogen om er een regulier jasje van te laten maken? Alles is uiteraard mogelijk.

Casentino wol wordt specifiek in heldere kleuren gemaakt zoals oranje en helder groen. Natuurlijk zijn er ook een aantal donkere tinten beschikbaar zoals donkerblauw en donkergroen voor wie oranje net wat te heftig vindt.

Vanwege de schappelijke prijs van de stof maken wij deze jas voor u op maat voor 999 euro.

0 reacties:

Een reactie posten