Volg ons via RSS

Bring your own cloth: The London Lounge

Zoals u al een aantal keer op ons blog heeft kunnen zien, hanteren wij het concept Bring your own Cloth. Voor degene die over een paar weken heerlijk vertoeven in de Mediterraanse zon hebben we eerder tips gegeven; kijk rond op de lokale markt, of sla een zijstraatje in van het centrum. Grote kans dat u hier een stoffig stoffenwinkeltje treft waar anderen nog nooit van gehoord hebben. Dit is niet alleen fantastisch om wat uurtjes doorheen te neuzen, maar mocht u een mooie stof tegenkomen heeft u eindelijk de mogelijkheid om hier in Nederland iets van de stof te laten maken. Een goed voorbeeld is Ermini in Firenze, met dank aan D.J.

In de openingspost van deze optie, hebben we al wat links gegeven waar u aan een aantal meter stof kunt komen, en deze week willen wij The London Lounge even toelichten.

The London Lounge is een Engels forum, opgericht door Mr. Michael Alden. Het forum is bedoeld om de leden te laten participeren om zo nu en dan een voor The London Lounge speciaal geweven stof samen te stellen. Lid worden kan, na goedkeuring door de moderators uiteraard, om zo bij te houden welke stoffen in ontwikkelingen zijn en om eventueel een aantal meters mee te bestellen.

Tegenwoordige ontwerpen zijn de Tobacco Linen (zie foto), die over een aantal maanden ook in RAF Blue verkrijgbaar moet zijn.Maar ook voor de aankomende winter worden er diverse dessins bedacht en uiteindelijk geweven. De blauwe Shetland Tweed is hier een mooi voorbeeld van:Hoe komen Alden en z'n leden nu aan de inspiratie? Nou, bijvoorbeeld via de tekeningen van de roemruchte J. Fellows en Leslie Saalberg.Exclusiever dan dit gaat het bijna niet worden, er wordt elke keer slechts een meter of 60 geweven, en dat is snel op!

0 reacties:

Een reactie posten